Recepcija Belićevog učenja o tvorbi riječi u slovenskim jezicima - Tešanović, Drago V (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2018)
Ovaj rad na svjetlost dana donosi relevantne činjenice iz tvorbe riječi, koja je u prošlosti bila jedna od centralnih naučnih disciplina u srpskom jeziku. To prvenstveno pokazuju Belićevi radovi koji su u slovenskom svijetu prihvaćeni kao temelj za ovu naučnu disciplinu. Dakle, ugledni rusisti krajem dvadesetog vijeka vraćaju se na teorijeske poglede A. Belića, u derivatologiji, te tako tvorbu riječi njegovog vremena ubrajaju kao centralnu naučnu disciplinu. Po ugledu na Belićeve teorijske osvrte u derivatologiji nastali su mnogi radovi eminentnih stručnjaka u rusistici, češkom i bugarskom jeziku.