Primer nastavnog proučavanja komedije Gospođa ministarka Branislava Nušića - Stanisavljević, Nevena B (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2017)
Svest o potrebi za inoviranjem i bogaćenjem nastavnog plana i programa Nušićevim komediografskim ostvarenjima inspirisala nas je da u ovom radu ponudimo kreativni metodički model obrade komedije Gospođa ministarka, s ciljem da se ukaže na mogućnost njenog uključivanja u nastavni proces i pozitivne efekte koje bi takvo postupanje imalo. Razlog za izbor baš ove komedije nalazi se u činjenici da, pored toga što je njen naslov dobro poznat svima, ona svojim idejnim slojem, koji se odnosi na kritiku vlasti i moći, može pozitivno da utiče na razvoj učeničkih karakternih osobina. Naš predlog je da se komedija Gospođa ministarka analizira u šestom razredu, međutim, ovim se mogućnosti interpretacije dramskog dela u nastavi ne ograničavaju, već se ponuđeni model posmatra kao polazište novih iščitavanja i nastavnoškolskih interpretacija.