Primena filma kao didaktičkog sredstva u nastavi španskog jezika - Hornjak, Sonja N. (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2017)
S obzirom da film može biti efikasno sredstvo u nastavi španskog kao stranog jezika ukoliko se primeni na odgovarajući način, u radu se razmatra organizacija časa španskog jezika sa filmom. Rad sa filmom podrazumeva ozbiljnu organizaciju u didaktičkom smislu. Organizacija časa sa filmom predstavlja višeslojni proces koji podrazumeva nekoliko faza, od faze pripreme materijala do faze realizacije, pri čemu treba imati u vidu brojne kriterijume. U radu se i ilustruje primer propratnih aktivnosti za čas španskog jezika sa filmom. Cilj rada je da približi ovu temu nastavnicima i pruži im smernice i podršku za njegovu primenu.