Porodične vrednosti mladih u Srbiji - Manić, Ivana S (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2016)
Tema ovog rada jesu porodične vrednosti mladih u Srbiji, odnosno razmatranje samog pojma kao i rezultata nekih relevantnih socioloških studija i istraživanja o ustanovljenoj polarizaciji porodičnih vrednosti kod mladih, to jest, usvajanju modernih porodičnih vrednostikod jednog dela mladih (odlaganja sklapanja braka, vrednovanja vanbračnih kohabitacija, simetričnog roditeljstva, jednakosti i ravnopravnosti polova...) nasuprot ostatku mladih koji još uvek ostaju verni tradicionalnim porodičnim vrednostima (vrednovanju braka i težnje ka prokreaciji kao osnovnoj funkciji braka, neodobravanju razvoda, sklonosti ka strogoj podeli uloga u porodici i asimetričnom roditeljstvu...). Rad predstavlja pokušaj autora da doprinese proširenju naučnog saznanja iz ove oblasti.