DR LAZA K. LAZAREVIĆ LEKAR, NAUČNIK I KNJIŽEVNIK - Drača, Sanja R (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2016)
Izvod iz rada dr Sanje Drače pod naslovom „Dr Laza K. Lazarevic, the founder of Serbian neurology, and his straight-leg-raising test, described and published in Serbian Archives in 1880“, koji je jedan od četiri nagrađena projekta u Evropi u 2014. godini od strane Federacije evropskih udruženja neuronauka (Federation of European Neuroscience Societies).