Izrada poligona od nestruktuiranih materijala u prirodi za fizičku aktivnost dece - Stanišić, Irena R.; Vlajković, Dejana N. (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2025)
Cilj ovog rada je izrada poligona od nestruktuiranih materijala u prirodi za fizičku aktivnost dece predškolskog uzrasta. U ovoj akciji izrade poligona učestvovalo je ukupno 62 deteta (32 devojčice i 30 dečaka) iz predškolskog programa u vrtiću „ Kolibri“ PU „Radost“ iz Vrnjačke Banje. Akcija izrade je imala faze: određivanje mesta za pravljenje poligona; nabavka nestruktuiranog materijala za rad; iscrtavanje šablona, osmišljavanje izgleda poligona; pravljenje poligona; otvaranje poligona – vođenje dece kroz poligon od nestruktuiranih materijala i objašnjavanje zadataka; praćenje - utvrđivanje zaineresovanosti dece za poligonom; evaluacija - sumiranje rezultata.