Dimenzije smisla prava: Milović, Miroslav: Pravo kao potencija. Eseji o filozofiji prava, Biblioteka „Lađa”, Gradac, Čačak 2023. - Jakovljević, Dragan (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2024)
Последња, посмртно издата књига значајног српског филозофа средње генерације Мирослава Миловића (1955-2021), бившег професора Правног факултета Универзитета у Бразилији, доноси избор његових новијих огледа у преводу са португалској језика, пропраћену Уводом Вање Грујића.