Informaciono-komunikacione tehnologije u realnom programu vrtića - Tasić, Ivana S.; Raspopović, Slađana M. (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2023)
Razvoj informacionih-komunikacionih tehnologija (u daljem tekstu:IKT) i stalna veza sa internetom, omogućava kvalitetnije izvođenje aktivnosti u predškolskom ustanovama, baziranim na novim obrazovnim interaktivnim programima. U radu je sagledano na koji način IKT kao sredstvo vaspitno-obrazovnog rada, imaju pozitivne efekte na razvoj deteta u realnom programu vrtića. Autori rada su na internetu tražili besplatne resurse, koji se mogu primeniti u funkciji podizanja kvaliteta-vaspitno obrazovnog rada. Koristeći neke od pronađenih resursima, autori rada su samostalno oblikovali sadržaje za razvoj pojmova o insektima i divljim životinjama, koji se po njihovom mišljenju, mogu primeniti na određeni način, radi unapređivanja i osavremenjavanja prakse u skladu sa principima programa prdškolskog vaspitanja i obrazovanja- Godine uzleta.