Prikaz knjige, Tatjana Rodić, S decom oko sveta 2. deo, Beograd: Kreativni centar, 2006. godine . - Čutović, Katarina S (Sinteze - časopis za pedagoške nauke , književnost i kulturu, 2017)
Knjiga pruža osnovu za razvijanje otvorenog i tolerantnog duha kod dece i učenika. Čitajući i učeći o drugima, kod dece se proširuju vidici i stvaraju se sopstveni pogledi na svet. I sama autorka se nada da će knjiga “S decom oko sveta 2” motivisati decu da saznaju nešto više o svetu u kojem žive, i poslužiti im kao putokaz za njegovo razumevanje i prihvatanje bez podozrivosti i straha od drugačijih običaja, navika i verovanja.