The importance of seeing aesthetic messages: Gordana Ljubicic: A handful of pearls, Uzice: MGR Ljubicic, 2021, 180 str. - Cutovic, Mirjana M. (Sinteze - časopis za pedagoške nauke , književnost i kulturu, 2024)
Knjiga Šaka puna bisera univerzitetskog profesora i pedagoga mr Gordane Ljubičić publikovana je 2021. godine u izdanju izdavačke kuće MGR Ljubičić u Užicu, čime je značajno dat doprinos da ovo delo bude dostupno i širem krugu čitalaca. Nastala je, kako i sama autorka naglašava, kao ideja da svoj dugogodišnji „staž“ ozbiljnog putnika pretoči u reči i da napiše svojevrstan vodič u svrhu podsećanja na minule dane i događaje. Osetila je potrebu da svoje uspomene sa putovanja, koji predstavljaju njene dragulje, podeli sa drugima, a ne da ih ljubomorno čuva u svojoj kutijici sećanja, jer „sećanje je varljivo, a zaborav briše i menja mnogo toga za šta smo bili sigurni da nikada neće nestati“ (Ljubičić, 2021: 5). Primetno je da je autorka istinski uživala u svim svojim putovanjima, i da je tako nadahnuta imala potrebu da svoje misli i doživljaje u vidu „sjajnih dragih kamenčića“ podeli sa svima nama. I nadasve joj je želja da ova knjiga ima i svoj nastavak koji će uslediti nakon nekih budućih putovanja.