Страшни суд Богородичине цркве у Велући - Андрејић, Живојин Р. (Sabornost - Teološki godišnjak, 2012)
У раду се врши сагледавање сцена сликарског програма живописа припрате Велуће, његових особина које га готово у потпуности издвајају из групе цркава Моравског стила, уочава висока ученост и велика наративност, уз посвећивање посебне пажње свим димензијама присуства и значења ансамбла Страшног суда.
Keywords: fonction symbolique||; ||Драгаши; Veluće||; ||Велуће; Jugement dernier||; ||Страшни суд