Поводом Душановог законика - Јанковић, Живорад (Sabornost - Teološki godišnjak, 2014)
Текст се у првом плану бави историјатом преписа Душановог закона, којих има преко двадесет, што је код Срба реткост. Основни проблем је у томе што од тих двадесет преписа ни два нису иста, нити иједан од њих садржи потпуни текст Законика. Популарна издања која се појављују под тим насловом су у ствари компилације створене на основу садржаја свих познатих рукописа. И кад су се правили зборници, није се много марило у каквом „друштву“ ће се наводно поштован текст наћи.