Помирење — социјално‑политичке димензије - Мидић, Игнатије (Sabornost - Teološki godišnjak, 2015)
Питање које постављамо је следеће: како остварити и очувати мир међу људима? Посебно нас, припаднике Цркве, интересује која је улога Цркве у остварењу и очувању мира? Да бисмо могли позитивно да одговоримо на ова питања, потребно је најпре пронаћи узрок непријатељствима и немирима међу људима.