Св. Августин Ипонски и његови богословски ставови у вези са развојем римокатоличке мариологије - Чиликов, Стоян (Sabornost - Teološki godišnjak, 2014)
Ово истраживање подвлачи најважније аспекте учења Светог Августина о Мајци Божјој. У том постављеном контексту, анализиране су и учења овог светог оца о прародитељском греху, благодати и слободној вољи, као и његова тријадологија и христологија. Овакви погледи, према ставу аутора, одговарају православном учењу о Богородици и не слажу се са каснијом средњовековном католичком мариологијом.