Nezakonito prekogranično odvođenje / zadržavanje dece od strane jednog roditelja sa aspekta prakse Evropskog suda za ljudska prava - Ćorac, Sanda S (Pravni zapisi, 2018)
U kontekstu povrede prava na poštovanje porodičnog života, u radu se analizira nezakonito prekogranično odvođenje/zadržavanje dece od strane jednog roditelja. Sagledana su dva aspekta ovog fenomena: s jedne strane, zaštita prava na poštovanje porodičnog života roditelja čije je dete oteto od strane bračnog/vanbračnog partnera, a s druge, zaštita ovog prava roditelja koji je od bračnog/vanbračnog partnera oteo dete.   Ključne reči: porodični život, prekogranično odvođenje/zadržavanje dece, sudska praksa.