ZAKON O LJUDSKIM PRAVIMA (THE HUMAN RIGHTS ACT) I NJEGOV UTICAJ NA USTAVNI SISTEM VELIKE BRITANIJE - Vranjanac, Dušan (Pravni zapisi, 2014)
Apstrakt: U radu su analizirana neka od pitanja koja su nastala donošenjem Zakona o ljudskim pravima. Pre svega pitanja da li su time ugrožena neka od suštinskih načela britanskog ustavnog sistema, pre svega načelo suverenosti Parlamenta i nepostojanje sudske kontrole ustavnosti. Ključne reči: Zakon, Suverenost Parlament, Ljudska prava, Sudska kontrola ustavnosti.