Uredbe u pravnom poretku Republike Srbije - Stevandić, Danilo (Pravni zapisi, 2013)
U ovom radu razmatraju se bitna pitanja uredaba u pravnom poretku Srbije. Cilj je da se utvrdi da li je uredbodavna delatnost Vlade nakon donošenja Ustava Republike Srbije od 2006. godine bila intenzivnija u odnosu na zakonodavnu delatnost Narodne skupštine i da li je i u kojoj meri prilikom donošenja uredaba Vlada izlazila izvan okvira ustavnih i zakonskih ovlašćenja. Posle ukazivanja na osnovna ustavna rešenja, analiziraju se uredbe koje su donete tokom važenja Ustava od 2006. godine. Autor zaključuje da donošenje izvesnog broja uredaba koje su ocenjene kao neustavne i nezakonite nije dovelo do osetnijeg i trajnijeg narušavanja načela podele vlasti.