KAZNENOPRAVNA ZAŠTITA U PODRUČJU PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA I KOMPJUTORSKOG PRAVA U REPUBLICI HRVATSKOJ - Zlatović, Dragan (Pravni zapisi, 2016)
Sve češće povrede, s velikim štetama za nosioce prava intelektualne svvojine, utjecale su na pojačani angažman država članica i same Europske unije na usklađivanju kaznenopravne zaštite na području prava intelektualne svojine. U ovom radu uz analizu postojećih mjera i akata posebno se sagledava i usklađenost hrvatskog zakonodavstva s novim tendencijama koje se provode u Europskoj uniji.