ŠTA BI REKAO SUDIJA KUK? O pravnim sredstvima u slučaju kršenja propisa od strane najviših državnih organa Republike Srbije - Jerinić, Jelena (Pravni zapisi, 2016)
Članak sadrži hipotetičku analizu mogućnosti za pravnu kontrolu jednog akta Narodne skupštine, konkretno akta o izboru nosioca javne funkcije. Da bi odgovorila na pitanje o dostupnim pravnim sredstvima za kontrolu konkretnog akta, autorka prvo analizira karakter tog akta i dolazi do zaključka da se radi o pojedinačnom pravnom aktu, tačnije upravnom aktu, koji je moguće kontrolisati u upravnom sporu. S obzirom na to da je u okolnostima konkretnog slučaja, krug lica legitimisanih za pokretanje upravnog spora bio veoma sužen, autorka takođe ispituje i da li je u ovoj i sličnim situacijama moglo doći do kontrole pred Ustavnim sudom, odnosno da li bi se građani i građanke mogli obratiti Ustavnom sudu kada smatraju da je postupanjem najviših državnih organa povređeno samo načelo vladavine prava.