Priznanje krivicnog dela kao olaksavaju’a okolnost - Jankovic, Sretko S (Pravni zapisi, 2016)
Autor u clanku analizira priznanje krivicnog dela u materijalnom krivicnom pravu. Posebno su istaknuti primeri iz sudske prakse gde se svako priznanje nekriticki ceni kao olaksavajuca okolnost, te isitice da priznanje treba pazljivo ceniti u sklopu svih ostalih okolnosti, pa tek ako ono ispunjava odredjene ulove, moze se ciniti kao olaksavajuca okolnost pri odmeravanju kazne.