Nezakonito prekogranično odvođenje / zadržavanje dece od strane jednog roditelja sa aspekta prakse Evropskog suda za ljudska prava - Ćorac, Sanda S (Pravni zapisi, 2018)
U radu se analzira nezakonito prekogranično odvođenje/zadržavanje dece od strane jednog roditelja u kontekstu povrede prava na poštovanje porodičnog života. Sagledana su dva aspekta ovog fenomena. Sa jedne strane, zaštita prava na poštovanje porodičnog života roditelja čije je dete oteto od strane bračnog/vanbračnog partnera, dok sa druge, zaštita ovog prava roditelja koji je od bračnog/vanbračnog partnera oteo dete.