Čemu ljudska prava, iz perspektive važećeg i budućeg ustavnopravnog sistema Srbije - Gajin, Saša (Pravni zapisi, 2014)
Sažetak: Osnovna tema napisa razmatra se, pre svega, u kontekstu primene temeljnih principa konstituisanja političke zajednice. Zatim se analiziraju nedostaci postojećeg ustavnopravnog sistema poštovanja i zaštite ljudskih prava. Na kraju se preporučuju pravci revizije ustavnih pravila o ljudskim pravima u perspektivi donošenja novog ustavnog dokumenta. Ključne reči: ljudska prava, ustav, ustavna demokratija