ULOGA INFORMACIONO KOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA U UNAPREĐENJU PROCESA UPRAVLJANJA MARKETINGOM U HOTELSKIM PREDUZEĆIMA - Bešić, Cariša; Bogetić, Srđan; Ćoćkalo, Dragan (Poslovna ekonomija, 2018)
Jedna od najbrže rastućih industrija u poslednjih dvadeset godina spada sektor informaciono komunikacionih tehnologija (IKT) koji je uspeo da postane važan segment svih ostalih industrija. Hotelska industrija je od uvek pratila nove trendove i jedan od njih je sve intenzivnija primena IKT u svom poslovanju. Ovaj pregledni rad se bavi analizom pokazatelja uticaja digitalnih medija na unapređenje marketinga u hotelskim preduzećima. U radu se posebno analiziraju aspekti primene društvenih mreža u poslovanju hotelskih preduzeća, a akcenat se stavlja na poslovanje srpskih hotelskih preduzeća. Domaći hoteli se još uvek u nedovoljnoj meri prilagođavaju trendu primene društvenih mreža u poslovnoj praksi.