НОВИ ПРАВЦИ РАЗВОЈА РОБНИХ БЕРЗИ КРОЗ „ПРИЗМУ“ САВРЕМЕНИХ СТАНДАРДА - Anđelić, Goran B; Đaković, Vladimir Đ; Tot, Vilmoš I (Poslovna ekonomija, 2017)
Предмет истраживања у раду јесте дефинисање места, улоге и значаја нових концепата стандардизације у функцији развоја робних берзи, односно берзанског трговања робама. Циљ истраживања јесте долажење до низа конкретних информација, у пракси тестираних, о могућностима унапређења берзанског трговања робама, односно стварања услова за даљу еволуцију робних берзи, са посебним фокусом на стања и прилике на домаћем тржишту Републике Србије. Методологија коришћена у истраживању обухвата методе анализе, синтезе, експлоративне и индуктивно-дедуктивне технике. Резултати истраживања биће корисни како академској заједници за даља истраживања у области, тако и креаторима политика у функцији креирања и имплементације сета мера и инструмената усмерених ка развоју робних берзи и робног берзанског трговања.