UTICAJ VIRUSA SARS- CoV-2 NA PREFERENCIJE POROŠAČA - Vučanović, Tijana (Poslovna ekonomija, 2021)
SAŽETAK: Virus SARS-CoV-2 se pojavio u kineskom gradu Vuhanu i promenio preferencije potrošača. Globalizacija i lak način za širenje informacija imaju uticaj na kreiranje različitih mišljenja o preferencijama. Ove preferencije su rangirane na drugačiji način kao rezultat nepoznate budućnosti kretanja krizne situacije. Specifične promene u poslovnom okruženju izazvale su intenzivnije korišćenje kriznog menadžmenta i drugačiji pristup u procesu rešavanja problema u kompanijama a koje su nastale usled pojave virusa. Glavna svrha ovog rada je da objasni kako potrošači menjaju mišljenje o važnosti različitih dobara i kako kompanije mogu da iskoriste ove promene za sopstvene ciljeve. Krajnji cilj ove analize je da se doprinese razumevanju kako bi kompanije mogle da menjaju svoje poslovne prakse, kreiraju inovaitvne proizvode i osvare bolju komunikaciju sa kupcima i drugim poslovnim partnerima.