PLAN ZAPOŠLJAVANJA AP VOJVODINE SA PRIMERIMA DOBRE PRAKSE - Vukadinović, Simonida D; Brljak, Zoran; Vojinović, Vladica (Poslovna ekonomija, 2019)
Politika zapošljavanja jedna je od osnovnih makroekonosmkih politika svake ekonomije. Na nacionalnom nivou Republika donosi strateški dokument  dugoročne smernice zapošljavanja– Strategiju zapošljavanja Republike Srbije, koja se na godišnjem nivou operacionalizuje u Nacionalnom akcionom planu zapošljavanja Republike Srbije.  Na bazi ovih dokumenata formiraju se planovi zapošljavanja na lokalnim nivoima uključivanjem svih stejkoldera tržišta rada, kako bi planovi i bili ostvareni.   U radu su pored Strategije i  aktuelnog Akcionog plana zapošljavanja predstavljeni i primeril plana zapošljavanja AP Vojvodine i  planovi zapošljavanja pojedinih opština (primeri dobre prakse) sa ciljem afirmacije onih, koje ove planove  još uvek ne sačinjavaj.