Лајмскa неуроборелиозa, енцефалопатија као клинички облик болести - Stanić, Aleksandar I; Sretenović, Srdjan Lj; Ćulafić, Danica; Smiljković, Tatjana; Sujić, Radmila; Malović, Jasmina; Kostić, Svetlana; Mitrović, Aleksandra (PONS - medicinski časopis, 2013)
Приказан је случај болеснице старе 66 година, са знацима тешког оштећења централног нервног система у оквиру трећег стадијума неуроборелиозе која се претежно манифестовала у клиничком облику енцефалопатије. Адекватном применом антибиотика након серолошке потврде болести долази до опоравка болеснице, са знацима лаког резидуалног неуролошког дефицита. Случај потврђује повољан ток лечења и опоравка код већине болесника од неуроборелиозе, када је терапијска процедура адекватна у избору антибиотика, дневне дозе и дужине лечења.