(untitled) (PONS - medicinski časopis, 2020)
ПОНС медицински часопис традиционално извештава о научним и стручним конгресима и скуповима у медицини који су од потенцијалног интереса за наше лекарство и сестринство. Међутим, актуелна пандемија COVID-19 је унела, скоро драматичне промене у организацију ових догађаја како у свету тако и код нас. Зато су и уобичајени прилози о медицинским научно-стручним скуповима у овом броју ПОНС медицинског часописа изостали. Уместо тога, у овом прилогу су анализирани су актуелни изазови код нас и у свету у овој области, могућности и стратегије превазилажења и њихов будући утицај на организаторе и учеснике конгреса и других научних, стручних и едукативних скупова у медицини.