PETNAESTA GODINA PONS MEDICINSKOG ČASOPISA – NOVI VLASNIK I IZDAVAČ, NOVO POGLAVLjE - Arsić, Dragutin (PONS - medicinski časopis, 2018)
PONS Medicinski časopis u svojoj petnaestoj godini dobija novog vlasnika i izdavača. Promena izdavača časopisa je ponekad neophodan događaj u biomedicinskoj publicistici zbog različitih razloga. Uredništvo časopisa se poslednji put oglasilo povodom desetogodišnjice časopisa. Tada je je napravlјena retrospektiva dostignuća i iskazana očekivanja o budućnosti koja su delom ostvarena. Zbog toga je sada sazrelo vreme za hrabrije iskorake sledeći misiju časopisa da „da se premosti jaz neznanja, ili, bolјe reći, nedovolјnog znanja i saznanja, da se dosegne druga obala, da se bude što bolјi i što korisniji, lekarstvu, bolesnicima, zajednici“. Zajedno sa suizdavačima, kadrovski, organizacioni, materijalni i što je najvažnije akademski resursi su ojačani. Nova organizacija PONS Medicinskog časopisa se ocenjuje kao moderan uređivački u upravlјački pristup, posebno u našim prilikama. Okružen novim okolnostima, sledeći svoju osnivačku misiju i viziju, časopis je iskoračio u nove izazove. Dosadašnje nasleđe i rezultati i, nadasve, osnaženi resursi i osvežena organizacija su temelјi očekivanja za unapređenjem kvaliteta časopisa u bliskoj budućnosti.