Subarahnoidna hemoragija uzrokovana rupturom malformacije vene Galeni - Juković, Mirela F; Gvozdenović, Katarina; Ilić, Dalibor; Andjelić, Dragan (PONS - medicinski časopis, 2016)
Predmet: Malformacija centralne vene (vene Galeni) nije česta cerebrovaskularna anomalija. Ruptura ove anomalije u odraslih se obično prezentuje intrakranijalnim krvarenjem. Prikaz slučaja:Prikazujemo slučaj 71-godišnjeg muškarca sa iznenadnom glavoboljom i znacima gubitka svesti uzrokovanih rupturom malformacije vene Galeni.