РАД НА ДАЉИНУ СА ПОРОДИАМА ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ - Glamočak, Sandra (PONS - medicinski časopis, 2022)
Пандемија изазвана корона вирусом, довела је до великих промена у животу великог броја породица и као таква наметнула је нове образце понашања, који су захтевали низ свакодневих адаптација на новонасталу ситуацију. Утицај пандемије и придржавање свих прописаних епидемиолошких мера у циљу сузбијања заразе вирусом корона, несумњиво је извршио велики утицај на породице деце са сметњама у развоју јер је дошло до обуставе рада са децом. Из тог разлога онемогућени су сви облици директног пружања подршке деци са сметњама у развоју и њиховим породицама те су уместо тога уведени нови облици подршке у виртуелном окружењу. Рад на даљину подразумева начин пружања подршке породицама деце са сметњама у развоју путем технологије видео конференција. С обзиром на доступност и приступ технологији, приступ услугама путем телеинтервенције представља атрактивну и флексибилну опцију за породице, нарочито током изазовних ситуација овога типа.