РЕЗУЛТАТИ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У ОПШТИНИ БОГАТИЋ ОД 1992. ДО 2023. ГОДИНЕ – ЛОКАЛНА АУТОНОМИЈА ИЛИ ЛОКАЛНИ ПОЛИТИЧКИ МИМЕТИЗАМ? - Stančetić, Veran; Mijatović, Marko (Politička revija, 2026)
У овом раду су приказани резултати локалних избора у општини Богатић у Мачванском управном округу од увођења вишестраначког система до 2023. године. Циљ је да се дȁ дескрипција и експликација локалних изборних процеса у овој мачванској општини и да се укаже на волатилност изборне воље грађана, са фокусом на феномен пресликавања шаблона састава републичке на локалну власт. Локални избори у Богатићу су одржани у седам равномерних четворогодишњих изборних циклуса, при чему је у посматраном периоду изборни систем мењан чак пет пута.
Keywords: Локална самоуправа; Локална демократија; Локални избори; Политичке партије; Пресликавање власти; Вертикална политичка емулација; општина Богатић; Република Србија