ПОЛИТИЧKА ПАРТИЈА KАО БИТАН АKТЕР ЈАВНОГ СЕKТОРА – ФИНАНСИЈСKО ПОСЛОВАЊЕ ПАРТИЈА - Abdalah, Hajet (Politička revija, 2023)
Пословање политичких партија у свим државама света у савременом добу требало би да буде правно регулисано. Међутим, финансијска страна пословања свих партија јесте нешто што је увек привлачило пажњу. Сходно томе, непрестано се проверавају токови новца, као И дефицит до којих долази. Међутим, мора се потврдити да постоји и број партија које јасно исказују на који начин и где одлази потрошен новац. Кроз порезе и чланарине новац долази директно у руке политичких партија. Све то, са правне стране гледано, представља једну од основа регулисања њиховог пословања.
Keywords: партија; политика; економија; новац; пословање