Uporedna analiza medijskog diskursa i uticaj društvenog i političkog konteksta u srpskoj štampi 1904. i 1929. godine - Stančić, Kristina; Aleksić, Miloš (POLITEIA, 2017)
Ovaj rad se bavi kritičkom, uporednom analizom novinskih tekstova dnevnog lista Politika, iz 1904. i 1929. godine, uz isticanje značaja političkih, istorijskih i društvenih faktora u njihovoj interpretaciji. Ukazuje se na značaj konteksta, posebno u analizi medijskog diskursa sa određene vremenske distance, identifikuju se elementi koji ulaze u sastav istog i pokazuje se kako se interpretacija teksta može značajno promeniti uvidom u njegov kontekst. Takođe, ističe se i značaj interdisciplinarne paradigme u istraživanju, odnosno interakcije više različitih disciplina prilikom bavljenja ovakvim i sličnim temama.