УЗРОК И ДИНАМИКА НАСИЉА - Lazić, Siniša D. (POLITEIA, 2024)
Prikaz knjige "Why Humans Fight: The Social Dynamics of Close-Range Violence" autora Siniše Maleševića.Kroz teorijsku analizu i empirijska istraživanja, autor pruža dublje razumijevanje faktora koji oblikuju ponašanje ljudi u nasilnim situacijama. Maleševićeva studija predstavlja važan pomak u razumijevanju nasilja na mikro i mezo nivou, otvarajući put za daljnja istraživanja i nove perspektive u proučavanju ovog složenog fenomena.