FROJDOVSKI NARCISIZAM U MEĐUMEDIJSKOM PRIPOVIJEDANJU: Čudesni slučaj Nudžin Mustafe - Sousa, Rodrigo Almeida (POLITEIA, 2020)
Neosporan je značaj pripovijedanja u medijima 21. Vijeka. Činjenice, same za sebe, ne zadovoljavaju našu potrebu za identitetom. Samo priče nas ispunjavaju osjećajem prepoznavanja i pripadanja. No, priče mogu i pogoršati našu emocionalnu i narcisističku reakciju; i upravo o tome se radi u pripovijedanju u ovom vremenu post-istine: umanjivanje vrijednosti činjenica, izazivanje osjećanja, izuzetna parcijalnost i agresivna retorika. Zasnovano na Frojdovoj teoriji narcisizma, naše istraživanje predlaže objektivni i interdisciplinarni model uz pomoć kojega možemo prepoznati, oslikati, i analizirati narcisističke modele u međumedijskom pripovijedanju današnjice. U suštini, ovo istraživanje pomoći će nam da bolje razumijemo priču izbjeglice Nudžin Mustafe, koja, čini se, odlično ilustruje eksplicitnu I implicitnu dinamiku ljubavi prema samom sebi.