NASILJE KAO GENERATIVNA SILA - Lazić, Siniša D. (POLITEIA, 2019)
Maks Bergholc, Nasilje kao generativna sila: Identitet, nacionalizam i sjećanje u jednoj balkanskoj zajednici. Sarajevo, Zagreb: Buybook, 2018.