Proučavanje otpornosti različitih sorti graška na alelopatsko delovanje ekstrakta Sorghum halepense (L.) Pers. - Georgieva, Natalia; Косев, Валентин; Славка Калапчиева, Славка (Pesticides and Phytomedicine / Pesticidi i fitomedicina, 2021)
U istraživanju su identifikovane sorte graška sa izraženom otpornošću na alelopatsko delovanje Sorghum halepense. Odabrano je devet sorti kako bi se ispitao uticaj ekstrakta biomase izdanka i korena, primenjenih u tri koncentracije (1, 5 and 10%), na klijanje semena i inicijalni rast klijanaca. Analiza varijanse je pokazala značajan uticaj (p
Keywords: alelopatija; korovi; Pisum sativum; Sorghum halepense