Prvi podaci o parazitskim grinjama roda Riccardoella Berlese (Acari: Ereynetidae) na puževima plućašima u Srbiji - Stojnić, Bojan; Vidović, Biljana; Jokić, Goran; Vukša, Marina; Blažić, Tanja; Đedović, Suzana (Pesticides and Phytomedicine / Pesticidi i fitomedicina, 2017)
U radu su izloženi prvi podaci o nalazima plućnih grinja Riccardoella (Riccardoella) limacum (Schrank) i R. (Proriccardoella) oudemansi Thor (Acari: Ereynetidae), koje su zabeležene u Srbiji na sedam vrsta puževa i golaća (Gastropoda, Pulmonata). Riccardoella (R.) limacum, koja je parazit puževa sa ljušturom, nađena je na vrstama familije Helicidae, Helix pomatia L. i H. lucorum L. Nasuprot tome, vrsta R. (P.) oudemansi nalažena je isključivo na golaćima, na vrstama: Arion lusitanicus Mabille (Arionidae), Tandonia budapestensis (Hazay) (Milacidae), Limacus flavus (L.), Limax maximus L. i L. cinereoniger Wolf (Limacidae).