Efikasnost različitih kombinacija fungicida u suzbijanju prouzrokovača mrežaste pegavosti ječma - Stepanović, Miloš; Rekanović, Emil; Milijašević-Marčić, Svetlana; Potočnik, Ivana; Todorović, Biljana; Stepanović, Jelena (Pesticides and Phytomedicine / Pesticidi i fitomedicina, 2016)
Ispitivana je efikasnost sedam različitih kombinacija fungicida (epoksikonazol + metkonazol, boskalid + epoksikonazol, piraklostrobin + epoksikonazol, protiokonazol + tebukonazol, pikoksistrobin + ciprokonazol, azoksistrobin + ciprokonazol i spiroksamin + tebukonazol + triadimenol) u suzbijanju prouzrokovača mrežaste pegavosti ječma Drechslera teres, kao i njihov uticaj na prinos tokom 2010. i 2011. godine. Najveću efikasnost u obe ispitivane godine ispoljila su dva tretmana kombinacijom fungicida piraklostrobin + epoksikonazol primenjenom u količini 1.0 l ha-1. Kombinacije fungicida epoksikonazol + metkonazol i spiroksamin + tebukonazol + triadimenol su pokazale najslabije delovanje na prouzrokovača mrežaste pegavosti ječma, kao i najmanje povećanje prinosa u poređenju sa kontrolom.