Suzbijanje zelene vaši jabuke (Aphis pomi De Geer) u organskoj proizvodnji - Marčić, Dejan; Milenković, Slobodan N; Ružičić, Lazar (Pesticides and Phytomedicine / Pesticidi i fitomedicina, 2013)
Upoređivana je efikasnost različitih metoda suzbijanja populacija zelene vaši jabuke (Aphis pomi De Geer) u organskim voćnjacima tokom tri godine. Ispitane su tri metode suzbijanja: a) aktivnost predatora (Coccinela septempunctata), b) aktivnost predatora (C. septempunctata) + selektovno prskanje stabala sa preko 10% zaraženosti botaničkim insekticidom (NeemAzal T/S) i c) aktivnost predatora (C. septempunctata) + prskanje svih stabala u voćnjaku botaničkim insekticidom (NeemAzal T/S). Sa stanovišta održavanja biološke ravnoteže u voćnjaku, najefikasniji metod predstavljala je kombinacija prirodne regulacije putem vrste C. septempunctata i selektivnog prskanja pojedinačnih stabala preparatom NeemAzal T/S.