Гласови и тишине - Damljanovic, Natasa (Norma, 2022)
Гласови и тишине  наслов је студије у којој Александра В. Јовановић кроз седам поглавља приказује развој најважнијих идеја енглеске књижевности двадесетог века. Осим описа друштвеног контекста у којем су ове идеје настале, споменути су и најважнији аутори британске књижевности тога времена.
Keywords: Александра В. Јовановић; британска књижевност