Политичка консултативна конференција кинеског народа: кинеска пракса у консултативној демократији - Jiayi, Zou (Napredak, 2024)
На богатом тлу кинеске културе, старе пет хиљада година, као велика творевина Комунистичке партије Кине и кинеског народа изграђена је социјалистичка консултативна демократија као светски јединствен и оригинални облик политичког и културног организовања у којем људи управљају својом земљом. Циљ овог рада јесте да укаже на значај друштвеног дијалога и сталних консултација с народом како би се осигурало да појединци остварују опсежна и истинска права у политичком, економском, културном и друштвеном животу. Да би се то реализовало у пракси, неопходно је функционисање високо инклузивног и интегрисаног демократског система у којем свака идеја и таленат имају шансу да се развију и примене у реалном животу. Само тако је могуће реализовати високе развојне циљеве велике земље, која, ширећи солидарност и демократију, интегрише вољу Партије, народа и државе.
Keywords: дијалог; консултације; традиција; јавно мњење; народна демократија