Ставови младих у Републици Српској о браку, породици и родитељству - Košarac, Biserka (Napredak, 2023)
Предмет овог рада јесу ставови студентске популације у Републици Српској о браку, породици и родитељству. Промене у породичном домену у савременом друштву директно утичу не само на свакодневни живот појединца већ и на друштво у целини. Негативни демографски трендови, структурни проблеми друштва Републике Српске и ширење и прихватање вредносних оријентација са Запада утичу и на промене брака и породице у нашем друштву. У раду се анализирају подаци из истраживања ставова младих о браку, породици и родитељству и њихова веза са неким основним социодемографским обележјима. Такође, анализирани су и планови младих везани за њихов будући живот, односно формирање властите породице и добијање деце.
Keywords: брак; породица; родитељство; ставови