Социјализам са кинеским карактеристикама - Mrkić, Ivan (Napredak, 2021)
У тексту се говори о настанку Комунистичке партије Кине, њеним почецима и развоју, као и о категоризацијама које постоје од оснивања Народне Републике Кине 1949. године. Објашњена је нова геополитичка стварност, нарочито од пада Берлинског зида. Изнета је аргументација о посебности кинеске историје и савременог развоја. Указано је на немерљив значај Комунистичке партије Кине у руковођењу најмногољуднијом земљом. Унет је краћи део о односима Србије и Кине. У закључку су наглашени општи ставови који обухватају већину тврдњи изнетих у претходном тексту.
Keywords: KP Kine; Srbija; nova geopolitika; savremena kineska politika; kovid19; Pojas i put