Билатерални односи Републике Индије и Републике Србије - Maric , Vladimir (Napredak, 2021)
У тексту се износе преглед и анализа односа између Индије и Србије, од формалног успостављањадипломатских односа 1948. године до данас. Акценат је стављен на политичке и економске везе двејуземаља. У контексту политичких односа посебно су обрађени сусрети на врху и на високом нивоу, као иПокрет несврстаности, док је у контексту економских веза указано на важност овог вида билатералнесарадње од самог успостављања дипломатских односа, али и на чињеницу да је она последњих годиназнатно интензивирана, те да су у том смислу постигнути конкретни резултати.
Keywords: Srbija; Indija; SFRJ; Pokret nesvrstanosti