Razvoj i glavne smernice spoljne politike Madjarske od 1990. - Pinter, Attila (Napredak, 2020)
U studiji se razmatraju tri najvažnija prioriteta mađarske spoljne politike nakon 1990. godine: evroatlantske integracije, razvoj odnosa sa susednim zemljama i odnosa sa Mađarima koji žive van granica nekadašnje Mađarske. Takođe, ona pruža kratak pregled nedavnih događaja u mađarsko-srpskim odnosima. U studiji se opisuje kako su, i prema kojoj političkoj logici, postignuti navedeni ciljevi i daje procena postignutih rezultata. Prema zaključku ove studije, Mađarska se brzo i uspešno integrisala u evroatlantsku alijansu (NATO, EU), razvijajući nove mehanizme za pomoć Mađarima koji žive u inostranstvu, što je postigla boljom saradnjom sa susednim zemljama. I dalje postoje relacije u kojima bi se odnosi mogli poboljšati, a saradnja i istorijsko pomirenje sa Srbijom mogu se smatrati izvanrednim primerom.
Keywords: madjarska spoljna politika; madjarsko-srpski odnosi; pristupanje EU; NATO; Madjarska; Madjari; integracije