Стварање новог доба за глобални цивилизацијски развој кроз ширу размену и узајамно учење - Yuan, Li (Napredak, 2024)
Међународна сцена последњих година пролази кроз дубоке промене, при чему бука у јавном мњењу распирује појмове као што су супериорност, судар цивилизација, сукоб култура и слично. Међутим, на истоку света Кина у новој ери истражује начине интеракције међу нацијама и цивилизацијама са својим јединственим културним духом обогаћеним концептом кинеске модернизације и визијом Си Ђинпинга о неопходности ширења сарадње међу различитим цивилизацијама. Посвећена размени и интеграцији различитих цивилизација и фокусирајући се на висококвалитетну сарадњу „Појас и пут“, Кина енергично унапређује повезивање људи, истовремено изграђујући мреже сарадње, између осталог, у образовању, здравству, спорту и туризму. Кинески предлог за глобализацију у ери после пандемије уздржава се од повлачења идеолошких линија, не циља на трећу страну, нити тежи формирању ексклузивног блока. Уместо тога, Кина заговара поштовање различитости и ради на изградњи заједнице са заједничком будућношћу за читаво човечанство.