Лидер са визијом о заједничкој будућности човечанства - Glišin, Vanja (Napredak, 2024)
Заједничка будућност човечанства идеја је водиља кинеског председника Си Ђинпинга, о чему сведоче многобројни примери из политичке праксе од ступања на председничку функцију до данас. Свеобухватан и визионарски приступ кинеског председника завређује пажњу због чега је неопходно да о томе говоримо и пишемо, посебно уколико имамо у виду идеју о глобалном мирољубивом прогресу и отворен позив државама широм света да се прикључе заједничком развоју и напретку. Кинески председник је свестан да без развијене Кине нема развијеног света, и обрнуто, те због тога улаже велике напоре у привредни, економски, социјални, технолошки и политички развој Кине и у идеје отворености и кооперативности с другим државама у свету. Ослањајући се на традиционалне кинеске вредности и сећајући се прошлости, председник Ђинпинг предано делује у садашњости с визијом о просперитетној будућности.