Економска сарадња Републике Србије с Народном Републиком Кином - Mali, Siniša (Napredak, 2024)
У протеклој деценији сарадња између Србије и Кине постала је кључни фактор у економском развоју наше земље Србија је прва земља Средње и Источне Европе која је успоставила стратешко партнерство са Кином, 2009, посебан замах забележен је од 2013, да би 2016. године били подигнути на ниво свеобухватног стратешког партнерства, које представља окосницу изузетно успешне сарадње. Успону билатералних односа, јер Кина je данас једaн од најзначајнијих економских партнера Србије, мерено како по обиму робне размене и вредности српског извоза, тако и по вредности инвестиција и заједничких пројеката, значајно су допринели челично пријатељство две државе и снажна политичка подршка на највишем нивоу – председника Републике Србије Александра Вучића и председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.